De geriatriefysiotherapeut van

BuurtFysio werkt met u in de praktijk.

Hierbij speelt leeftijd geen rol.


Geriatrie

Bij Buurtfysio kunt u terecht voor fysiotherapie gespecialiseerd voor ouderen. Ook wel geriatriefysiotherapeut genoemd. En nu zal u misschien wel denken wanneer ben je dan een ouderen iemand? Nou het mooie aan deze vraag is dat er geen leeftijdsgrens wordt gehanteerd bij deze fysiotherapie. Ook als iemand 2 of meer ook wel complexe problematiek met zich mee draagt kunt u bij deze vorm van fysiotherapie terecht.

Naarmate iemand ouder wordt is de kans groter dat ze te maken krijgen met lichamelijke en geestelijke ongemakken. U kent het vast wel ‘’ ouderdom komt met gebreken’. Deze mensen kunnen bij BuurtFysio in Wedde terecht voor specialistische fysiotherapie.

Wat doet dan een geriatriefysiotherapeut?

De geriatrisch fysiotherapeut behandeld mensen met ouderdomsverschijnselen of mensen met complexe problematiek bij elkaar. U kunt hierbij denken aan, de periode na een operatie van een nieuwe gewricht ( nieuwe heup, knie of schouders) maar ook als u valangstig bent, minder mobiel bent door verminderde kracht, evenwicht of balans. Maar ook als u Parkinson, MS, of na een beroerte aan het revalideren moet.

Ook komt het vaak voor dat de cliënten die bij deze groep horen niet meer uit huis kunnen komen door hun beperkingen. In dat geval komen wij bij u thuis voor de therapie. Dit kan in de gemeente Westerwolde. En een randje van het Oldambt, denkt u hierbij aan Winschoten, Beerta, Heiligerlee, Westerlee en Scheemda.

Neem nu contact op


Als onze geriatrie fysiotherapeut bij u aan huis komt, dan maakt zij met u een stappenplan waarin staat wat wij voor u kunnen doen, waar u misschien hulp bij kunt vragen of wat u beter aan iemand anders kunt overlaten. Alles om ervoor te zorgen dat u uw eigen regie houdt en de kwaliteit leven kunt behouden.

Daarover gesproken kwaliteit van leven, wat is dat nou precies? Daar kan niemand u precies antwoord op geven maar we weten wel hoe we hier met u over kunnen spreken. En ook als u in een fase van de ziekte bent beland waarin er geen genezing meer plaatsvindt. Dan moet u leven met… In dit geval kunnen wij u helpen met deze fase prettig te doorlopen. Met u mee te denken in wat voor u belangrijk is. Dit noemen wij de Palliatieve Zorg/ Fase. Een hele belangrijke, ingrijpende periode voor mensen en hun naasten. En voor ons een hele mooie fase waarin we iemand nog mogen helpen. Dit doen wij vaak in een multidisciplinaire samenwerking. Een nauwe samenwerking met een huisarts, thuiszorg en ergotherapie.

De vergoeding voor fysiotherapie aan huis komt uit uw aanvullende verzekering of als u basisverzekerd bent moet u dat zelf bekostigen. De tarieven hiervoor vindt u onderaan de pagina bij ‘’tarieven’’.

Heeft u een chronische aandoening? En staat deze vermeld op de lijst Chronische lijst Borst? Dan krijgt u een vergoeding vanaf de 21ste behandeling. Hierbij wordt wel eerst het potje van uw eigen risico leeg gemaakt.

Veel voorkomende problemen binnen de geriatrie fysiotherapie

  • Revalidatie na operaties
  • Mobiliteitsproblemen
  • Vallen, verhoogd valrisico en angst om te vallen
  • Spierzwakte in het lichaam
  • Verminderde conditie en/of uithoudingsvermogen
  • Moeite met lopen en/of fietsen
  • Hulp bij het leren lopen met hulpmiddelen.
  • Chronische aandoeningen zoals bijvoorbeeld COPD, Dementie of MS.
  • Balanstrainingen
  • Valpreventie training
image