Dry Needling

De fysiotherapie wetenschap staat geen minuut stil. En Dry Needling is een nieuwere behandelmethode binnen ons vak. Het is een methode die is overgekomen vanuit Canada. Doormiddel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt met een droge naald. Op deze manier raken we de spier en gaat deze snel en langdurig ontspannen.

Zoals u al kon lezen wordt er bij dry needling gebruik gemaakt van een ‘’droge’’ naald. Er wordt en kan, dus geen vloeistof in gebracht worden.

De therapie richt zich op het vinden van triggerpoints en gaat deze behandelen met de naald techniek.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een plaatselijke verkramping in de spierbundel. Met als gevolg dat er een gebrek aan doorbloeding en zuurstof ontstaat en dat maakt een overgevoelige plek, een triggerpoint.

Een triggerpoint kan actief of passief zijn. Iedereen heeft ze, maar je hoeft er niet altijd last van te hebben.

Wist u ook dat triggerpoints pijn en tintelingen kunnen geven? Ook kan doofheid en uitstralende pijn voorkomen. Dit betekend dat de plaats van de triggerpoint niet perse de plek van de pijn hoeft te zijn. U kunt dit vergelijken met het krijgen van een hartaanval, de klachten zitten hem dan in de spraak, het gezicht of in de pijnlijke arm.

Een triggerpoint is niet zo gevaarlijk als een hartaanval maar kan wel erg vervelende klachten met zich mee brengen. Het kan gewrichten in bewegelijkheid doen afnemen, het kan doofheid of uitstralende pijn geven maar kan ook een hele stekende pijn geven.

Neem nu contact op

Wat kunt u er zelf aan doen?

U kunt gebruik maken van ontspanningsoefeningen, maar ook warmte en matige beweging kunnen een triggerpoint doen afnemen. Het nemen van een massage kan goed helpen. Maar als dit allemaal toch niet helpt? Dan kunnen we natuurlijk in overeenstemming met u, nadat u voldoende geïnformeerd bent kiezen voor de Dry Needling Behandeling.

U krijgt van ons altijd vooraf informatie, we doen dit alleen als u daarmee akkoord bent en u ontvang van ons een folder waarin staat wat de contra indicaties zijn voor dry needling. Kortom de items die u juist niet mag hebben om u te kunnen behandelen met dry needling.

De behandeling wordt gewoon vergoed vanuit de aanvullende verzekering en bent u niet aanvullend verzekerd moet u de afspraak zelf betalen, de kosten voor een behandeling vindt u bij ‘’tarieven’’ onderaan de pagina.