Behandelingen en specialisaties

Voor welke behandelingen kunt u bij ons terecht?
Algemene fysiotherapie

Iedereen weet dat bewegen gezond is voor lichaam en geest. Bewegen doen we zonder er bij na te denken, iedere dag. Totdat er iets mis gaat. Minder kunnen bewegen kan leiden tot problemen in het dagelijkse leven, bij het werken, of bij het sporten. Uiteraard willen we dan zo snel mogelijk weer herstellen om de draad te kunnen oppakken. Wij bieden u daarbij ondersteuning en helpen u bij het verbeteren van uw gezondheid.

Specialisatie geriatriefysiotherapie

Tijdens het ouder worden neemt de beweeglijkheid van het lichaam soms af. Dit kan komen door normale veroudering, een val, een ziekte of door een aandoening. Op deze momenten kunnen mensen tegen beperkingen aan lopen. De geriatriefysiotherapeut is speciaal opgeleid voor fysiotherapie bij senioren.

De geriatriefysiotherapeut heeft zich verdiept in de zorg voor kwetsbare senioren. Hieronder vallen cliënten/patiënten die soms te maken hebben met een complexe gezondheidsproblematiek.

Ook kan het hierbij gaan om bijvoorbeeld gevolgen van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup. Daarnaast houdt de geriatriefysiotherapeut zich ook bezig met het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers die te maken krijgen met gezondheidsproblematiek van een naaste.U kunt hierbij denken aan het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

De geriatriefysiotherapeut is o.a. werkzaam in de praktijk, aan huis bij zelfstandig wonende mensen of in het verpleeg- en verzorgingshuizen. Dit maakt het begeleiden van de cliënten/patiënten erg laagdrempelig. Hierdoor kan het bewegen erg functioneel toegepast geoefend en toegepast worden.

Veel voorkomende problemen bij geriatrische fysiotherapie:

 • Revalidatie na operaties
 • Mobiliteitsproblemen
 • Vallen, verhoogd valrisico en angst om te vallen
 • Spierzwakte in het lichaam
 • Verminderde conditie en/of uithoudingsvermogen
 • Moeite met lopen en/of fietsen
 • Hulp bij het leren lopen met hulpmiddelen.
 • Chronische aandoeningen zoals bijvoorbeeld COPD, Dementie of MS.

BuurtFysio is gespecialiseerd in geriatriefysiotherapie.

Vestibulaire duizeligheid

Wanneer het evenwichtsorgaan is uitgevallen, kan dit leiden tot hinderlijke evenwichtsstoornissen of duizeligheid. Er kan dan sprake zijn van een wankel wankel, onevenwichtig gevoel, draaiduizeligheid, oorsuizen en problemen bij toenemend snelle bewegingen. Vestibulaire revalidatie onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut kan dan zinvol zijn.
BuurtFysio is geschoold in de behandeling van duizeligheid.

Aandoeningen waarbij u kunt denken aan vestibulaire duizeligheid

 • BPPD (Benigne paroxismale positieduizeligheid)
  Positieduizeligheid is kortdurende draaiduizeligheid wanneer uw hoofd snel van houding verandert zoals bij draaien in bed, vooroverbuigen, omhoog- of achteromkijken. De aanvallen van draaiduizeligheid duren meestal hooguit een minuut.
 • Neuritis Vestibularis
  Een ontsteking van het binnenoor, een ontsteking van het evenwichtsorgaan, of de evenwichtszenuw, kan zich kenmerken door acuut optreden van heftige draaiduizeligheid. Dit kan in het begin gepaard gaan met misselijkheid en braken.
 • Ziekte van Ménière
  Aanvallen van draaiduizeligheid die vaak gepaard gaan met gehoorverlies, oorsuizen of een vol gevoel in het oor.
Medical Taping Concept

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om de spieren en huid in hun functie te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical Tape kan ingezet worden bij o.a.

 • hooikoorts klachten
 • blessures, spierscheuringen en overbelasting
 • bij het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen
 • houdingscorrecties
 • bij behandeling van bijv. tennis/ golferselleboog
 • bij hoofdpijn of menstruatie pijn
 • bij triggerpoints
Triggerpoint behandeling

Triggerpoints komen voor in spiervezels van de spier. Een triggerpoint ontstaat als de spiervezels niet meer in staat zijn om de ontspannen toestand aan te nemen, er is dan een constante spanning aanwezig.Deze spanning kan zorgen voor hoofdpijn, pijn in de nek en kaak, pijn in onderrug, bil of been. Triggerpoints zijn goed te behandelen. Onze behandeling zorgt ervoor dat het weefsel weer los komt en de ontspanning weer terugkomt.

Training BuurtFysio

Het opstellen en begeleiden van trainingen

Mocht u besluiten om een actievere leefstijl te gaan hanteren, of moet u revalideren? BuurtFysio kan samen met u een persoonlijk trainingsschema opstellen en u begeleiden bij het trainen begeleiden.

 

Cuppingmassage

Cupping,.. op het eerste gezicht ziet het er wat freaky uit,
maar de werking is zeer krachtig!

Omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup, gaat de huid omhoog staan. De kracht van vacuüm is heel sterk waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en het stimuleren van Qi (energie).
Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven.
Ook de afvalstoffen in je lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd. Omdat de kracht van cupping sterker is dan massage, heeft het een diepere werking. De behandeling heeft het effect van een diepe massage en een heerlijke ontspanning. 

Na een behandeling is het erg belangrijk om goed wat te drinken en even rust te nemen.

Cupping is zeer geschikt bij klachten als:

– Burn-out / stress
– Vermoeidheidsklachten
– Pijnlijke/ vastzittende spieren
– Schouder/ nekklachten
– Rugklachten
– Doorbloedingsstoornis
– Beginnende verkoudheid
– Overbelasting
– Astma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dorn Therapie

Dorn therapie is een behandelmogelijkheid om blokkades in de gewrichten, scheefstand van de wervelkolom en bekken met zachte druk te corrigeren. Deze methode houdt rekening met alle gewrichten en de gehele wervelkolom. Bij gewrichtscorrecties is beweging een goed element om de klachten te verminderen.

Het is ook aan te bevelen om 1 tot 2 keer per jaar preventief te laten behandelen met de Dorn Therapie, dit kan toekomstige rug- en pijnklachten vermijden.

Deze behandeling wordt altijd afgesloten met een Breuss massage. Dit is een zeer ontspannende rugmassage die die diep energetisch doorwerkt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van St. Jansolie.

Na de behandeling is het belangrijk om goed water te drinken en het even rustig aan te doen.

 

 

 

 

Guasha

Deze behandeling is onderdeel van de Oosterse geneeskunde. De behandeling wordt doormiddel van een jadesteen uitgevoerd. Op plaatsen waar blokkades in het lichaam zijn, verschijnen vervolgens plekken die eruit zien als bloeduitstortingen IN de huid ( niet OP de huid). De kleuren variëren van rood/ paars tot blauw/ geel. Hoe donkerder de kleur hoe chronischer de stoornis. De rode/ paarse plekken verdwijnen binnen 3 tot 7 dagen volledig.

Een behandeling met GUASHA heeft een stimulerend effect op het immuunsysteem, bevordert de bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen. Tevens ondersteunt, ontgift en zorgt het voor een betere werking van de organen die in contact staan met diverse huidgebieden. De behandeling kan pijn verlichten, stress verminderen, vermoeidheid aanpakken, vastzittende spieren en bindweefsels losmaken, emoties tot uiting laten komen, blokkades opheffen en zorgt natuurlijk ook voor ontspanning.

Eet tot 30 minuten voor de behandeling niets.
Na een behandeling is het belangrijk om goed water te drinken.
Neem een sjaal mee om u warm te houden, dit is belangrijk.
U mag de eerste 3 uur na de behandeling niet douchen.
De verkleuringen zoals rode en paarse vlekken kunnen 3-7 dagen zichtbaar blijven.
U kunt last krijgen van vermoeidheid, koorts, diarree of overgeven. Dit heeft alles te maken met het verwijderen van de afvalstoffen. Het is belangrijk dat u naar een week een volgende behandeling boekt, de reactie zal dan een stuk minder heftig zijn.