Meest voorkomende klachten

Hernia

Een hernia in de rug wordt in de medische wereld Hernia Nuclei Pulposi (HNP) genoemd. Dit kan op verschillende plekken in de wervelkolom voorkomen.
Bij een hernia ervaart u rugklachten met uitstralende pijn in uw benen. Deze uitstralende pijn wijst op prikkeling van een zenuw die vanuit uw rug naar uw been loopt. Als gevolg van een hernia kan u doofheidsklachten of afname van de spierkracht, bijvoorbeeld in uw benen of voeten ervaren. Afhankelijk van de mate waarmee de hernia aanwezig is ervaart u de klachten.

Fysiotherapie is raadzaam bij een hernia. Door het doen van oefeningen kan u de ruimte waartussen de hernia zich bevindt, de tussenwervelschijf, vergroten waardoor er minder druk op uw schijf komt te staan. Hierdoor kunnen uw klachten afnemen.
Ook kan de fysiotherapeut u adviezen geven en begeleiden bij het hervatten van uw dagelijkse activiteiten of werkzaamheden.

Schroom niet en neem contact op voor een intake gesprek waarnaar we de mogelijkheden bespreken.

 

Lage rugpijn

Lage rugpijn kunnen we in 3 categorieën indelen. Korter dan 6 weken noemen we acute lage rugpijn, 6 tot 12 weken noemen we subacute lage rugpijn en langer dan 12 weken noemen we chronische rugpijn.
Het bewegen kan lastig en pijnlijk zijn en daarnaast kost het vaak veel moeite om de juiste houding aan te nemen. Toch is ons advies, blijf bewegen en wissel van houdingen. Wissel het staan, lopen, zitten en liggen regelmatig af. Ga niet over de pijngrens heen.
Als de rugpijn aan blijft houden neem dan contact op met BuurtFysio voor een intakegesprek waarnaar we de mogelijkheden bespreken. BuurtFysio kan u  aanvullende informatie, adviezen en/of  oefeningen aanbieden zodat wij u kunnen begeleiden bij het hervatten van uw dagelijkse activiteiten of werkzaamheden.

 

Schouderklachten

Het schoudergewricht bestaat uit een aantal gewrichten en is een zeer beweeglijk onderdeel van uw lichaam. Je gebruikt de schouder bij veel dagelijkse handelingen zoals, iets eten, haren kammen, broek ophijsen, de jas aantrekken of bij een tas optillen.

Schouderklachten kunnen ook in combinatie met nek of arm klachten voorkomen. U kunt hierbij denken aan beperkingen tijdens het bewegen van de nek, zoals het draaien of het kantelen van het hoofd. Maar ook prikkelingen in uw vingers tijdens uw werkzaamheden kunnen voorkomen.
Veel voorkomende klachten zijn onder anderen, slijtage ook wel artrose genoemd, een schouder impingement, een frozen shoulder of een slijmbeursontsteking.

Er is een heleboel informatie over uw schouderklacht te geven. Om ervoor te zorgen dat u de juiste informatie krijgt, adviseren wij dan ook om contact op te nemen met BuurtFysio voor een persoonlijk gesprek.

 

Nekklachten

Ongeveer 70% van de mensen heeft in de loop van zijn leven last van nekklachten. Dit heeft een aanzienlijk effect op de kwaliteit van leven van veel mensen, zowel tijdens hun werk als bij andere activiteiten in het dagelijks leven.
De spieren rondom de nek zijn erg belangrijk voor het stabiliseren van de wervels en het bewegen van de nek of het hoofd. Als deze spieren niet sterk genoeg zijn kunt u zich wel voorstellen dat dit vervelende en soms hardnekkige klachten kan veroorzaken.

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen bij uw klachten willen wij u vragen contact op te nemen met BuurtFysio voor een intakegesprek waarin we uw klachten en de behandelmogelijkheden bespreken.

 

Weer- meer- bewegen

Bewegen heeft een gunstig effect op de gezondheid en de kwaliteit van leven. Het heeft invloed op het verlagen/voorkomen van ziektes. Daarom staat BuurtFysio het motto voor: weer – meer – bewegen.

Maar soms is het weer-meer-bewegen te hoog gegrepen en even niet mogelijk door lichamelijk problemen. Ook op dit soort momenten kunnen wij u helpen bij deze soms complexe, diverse problematiek.

Zelfs de kleinste vorm van bewegen is al van invloed op een beter welzijn. Van belang is dat de bewegingen op de juiste wijze en, zeker in het begin, onder toezicht worden uitgevoerd. BuurtFysio helpt u op weg om de bewegingen onder de knie te krijgen.