Nieuws

LET OP! Per 1 september 2020 nieuwe tarieven.
Fysiotherapie bij vestibulaire duizeligheid

Wanneer het evenwichtsorgaan is uitgevallen, kan dit leiden tot hinderlijke evenwichtsstoornissen of duizeligheid. Er kan dan sprake zijn van een wankel wankel, onevenwichtig gevoel, draaiduizeligheid, oorsuizen en problemen bij toenemend snelle bewegingen. Vestibulaire revalidatie onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut kan dan zinvol zijn.
BuurtFysio is geschoold in de behandeling van duizeligheid.

Master Geriatrie Fysiotherapeut bij BuurtFysio

Eind oktober heeft Natasja haar diploma behaald voor Master Geriatrie Fysiotherapeut aan het Avans+. Hiermee mag ze zichzelf specialist op het gebied van fysiotherapie voor ouderen noemen.

Geriatriefysiotherapie, wat is dat nou precies?
De geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in de problematiek rond de ouder wordende mens, en richt zich op kwetsbare ouderen, mensen met complexe aandoeningen en met een hoge biologische leeftijd. De behandelingen bevorderen het dagelijks leven, de zelfredzaamheid en verbeteren de kwaliteit van leven.

U kunt bij BuurtFysio, geriatrie fysiotherapie terecht voor bijvoorbeeld, longaandoeningen, hart en vaat ziekten, voor of na operaties of revalidatie, bij orthopedische aandoeningen ( reuma, artrose, osteoporose of na een amputatie). Maar ook met geheugenproblemen of zelfs dementie. Maar u kunt ook contact opnemen als u moeite hebt met lopen of een (verhoogd) risico op vallen heeft.

BuurtFysio voldoet aan nieuwe AVG wet.

BuurtFysio is ervan overtuigd dat de bescherming van persoons- en medische gegevens van essentieel belang is voor haar activiteiten. Daarom willen wij u in het Privacy policy document (klink hier)  heldere en transparante informatie geven over de wijze waarop BuurtFysio persoons- en medische gegevens verwerkt.

 

BuurtFysio nieuwe sponsor van V.V Bato G-Voetbal

Op zaterdag 10 maart heeft het g-voetbal voor het eerst in de nieuwe wedstrijdshirts gespeeld! BuurtFysio is de sponsor voor de komende seizoenen en daar zijn ze heel blij mee!
Vandaag werd er in de nieuwe shirts direct gewonnen van Drenthina G2! Het wedstrijdverslag en foto’s van de wedstrijd zijn morgen op onze FB-pagina van V.V Bato te zien!

 Sponsor G-Voetbal VV Bato 28828448_1478840185578493_7057585158619335400_o 28828789_1478840238911821_8799130887454760557_o
GEZOCHT mensen 55-90 jaar met diabetes type 2.

Voor mijn afstudeeronderzoek voor de Master Geriatrie Fysiotherapie ben ik op zoek naar mensen vanaf 55 jaar die de diagnose diabetes mellitus type 2 (DM2) hebben en bereid zijn een week lang een activiteitenmeter te dragen.

Het onderzoek is een klein onderdeel van een veel groter, Europees onderzoek, ‘Diabetes and Wellbeing’ (DWELL). Het doel van dit grootschalige onderzoek is een eenduidige standaard te ontwikkelen voor het benaderen van zelfmanagement bij DM type 2 patiënten, mantelzorgers en professionals in de zorg. Om een goede standaard te kunnen ontwikkelen is alleen meer informatie nodig over DM2 patiënten. Zo ook over het beweeggedrag van deze patiëntengroep.

Na afloop kan u een beweegrapport krijgen waarin duidelijk staat weergeven hoe het activiteitenpatroon eruit ziet (over de week dat u de beweegmeter gedragen heeft) en, indien u er belang bij heeft, advies over bewegen.

Medical Taping bij BuurtFysio!

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om de spieren en huid in hun functie te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken.
Medical Tape kan ingezet worden bij o.a.

  • hooikoorts klachten
  • blessures, spierscheuringen en overbelasting
  • bij het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen
  • houdingscorrecties
  • bij behandeling van bijv. tennis/ golferselleboog
  • bij hoofdpijn of menstruatie pijn
  • bij triggerpoints 

De behandelmethode is uiterst effectief, pijnvrij en veilig.
Bij de juiste toepassing ervaart de patiënt gedurende de behandeling al direct verschil.

De Medical Tap kan o.a ingezet als ondersteuning op de fysiotherapeutisch behandeling.

 poster-praktijk

 

 

Stijging valongevallen bij ouderen vraagt om gezamenlijke aanpak

Valongevallen bij ouderen vormen een onderschat en toenemend probleem. Dit leidt vaak tot hoge (zorg) kosten. Tijd om meer te gaan investeren in preventie!
Een val op hogere leeftijd heeft in veel gevallen grote gevolgen. Het kan leiden tot ziekenhuisopname en ook tot (permanente) verminderde mobiliteit. Daarnaast worden mensen afhankelijk(er) van zorg, angstiger en hun sociale leefwereld verkleint.
U kunt bij BuurtFysio in samenwerking met Wedde dat’t lukt een cursus Veilig gaan en staan of een Vallen Verleden tijd programma volgen.

U leert in een aantal lessen de in’s en out’s van het vallen en opstaan, diverse rol en val technieken, sport en spel en gaan met verschillende opdrachten over ons parcours heen. En als afsluiting om de sociale vaardigheden te ontwikkelen en op peil te houden, lekker een bakkie koffie doen.

De eerstvolgende cursus start midden januari in Wedde. En de opvolgende cursus zal in maart starten in Veelerveen.

Wilt u meer informatie of zich opgeven? Neem contact op met Wedde dat’t lukt of via onze contactpagina

Alle zorgverzekering polissen voor 2016 zijn bekend!
Bent u goed verzekerd voor 2016? Via de website zorgverzekeringwijzer kunt u alles lezen over de zorgpolissen voor het komende jaar. Voor vragen rondom de aanvullende verzekering fysiotherapie, kunt u gerust contact opnemen met BuurtFysio.
Beweging lijkt goed te zijn voor vermoeide reumapatiënten

Vermoeidheid is één van de veelvoorkomende problemen die voorkomen bij mensen met reumatoïde artritis (RA).
Uit onderzoek van het Radboud umc is gekomen, dat deze klachten door dagelijkse beweging en door het voglen van een op maat gemaakt sportprogramma kunnen verbeteren.

Last hebben van vermoeidheid bij RA kan grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van leven. Hierdoor doen mensen vaak veel minder in hun dagelijks leven. Ze bewegen dus minder en raken nog meer vermoeid. Zo belanden ze in een vicieuze cirkel waar ze vaak niet meer uitkomen. Deze cirkel doorbreken kan!

Met de juiste lichamelijk activiteit afgestemd op de belastbaarheid van uw lichaam, in combinatie met een op maat gemaakt sportprogramma, kunt u de vermoeidheid de baas worden.

bron: Radboud umc

BuurtFysio nu VANAF de weg maar ook OP de weg beter zichtbaar!

Reclame auto 
Vanaf oktober 2015 tweede locatie voor BuurtFysio

Vanaf oktober 2015 is het ook mogelijk om BuurtFysio te bezoeken in Bellingwolde. De praktijkruimte is gelegen in het sportcomplex van de Meet ,aan het Dorpsplein nabij het Dollard College.

De praktijkruimte is goed bereikbaar met auto, fiets of lopend. Daarnaast is er voldoende ruime om te parkeren. Ook is de praktijkruimte rolstoel en rollator vriendelijk.

Ook als u minder goed te been bent om wat voor reden dan ook, kan BuurtFysio bij u thuis komen voor een behandeling.

Wilt u meer informatie, vrijblijvend advies of heeft u vragen?
U kunt contact opnemen via email; info@buurtfysio.com of telefonisch met Natasja Hilverts op 06-51812156.

 

Eén vijfde beveelt fysiotherapie aan bij vrienden en familie

Fysiotherapeuten scoren gemiddeld een 8,9 als rapportcijfer. Dit blijkt uit een analyse van Qualizorg op basis van de patiëntbeleving van meer dan 39.900 patiënten.
Waar onder het vrouwelijk geslacht bijna een kwart de fysiotherapeut bij anderen zou aanraden, is dat onder mannen slechts een vijfde. Dus mannen; dat kan beter!

Voor de analyse van Qualizorg is de patiëntbeleving bij fysiotherapeuten onder de loep genomen. Er werd onder meer gevraagd naar de duur van de behandeling, het aantal sessies en het resultaat na afloop.

Patiënten zijn over het algemeen heel positief over hun behandelend fysiotherapeut. Zo krijgt de fysiotherapeut gemiddeld een 8,9 als rapportcijfer.
” Dit is voor de fysiotherapeuten natuurlijk iets om op trots op te zijn. Wij zijn blij dat wij dankzij onze vragenlijsten de ervaring van hun patiënten aan de behandelaars kunnen terugkoppelen.”

Ook BuurtFysio werkt sinds kort met Qualiview om inzichtelijk te maken hoe de patiënt/cliënt de zorg ervaart, en hoe zijn gezondheid vordert, zodat BuurtFysio de kwaliteit van de zorg continu kan bewaken.

U kunt bij BuurtFysio uw email adres achterlaten en bij afronding van het traject ontvangt u een email met daarin de enquete.

Alvast bedankt voor uw medewerking om BuurtFysio nog betere zorg te laten leveren.

 

Uit onderzoek van N de Vries is gebleken dat kwetsbare ouderen gebaat zijn bij therapie van een geriatiefysiotherapeut.

Bij kwetsbare ouderen is er vaak sprake van meerdere problemen. Lichamelijk klachten leiden vaak tot een gebrek aan initiatief en eenzaamheid, waardoor nieuwe klachten ontstaan. Zo ontstaat er een vicieuze cirkel, waarbij de oudere steeds meer afhankelijk wordt van een zorg. De Vries keek of een persoonlijke benadering door een geriatriefysiotherapeut beter werkt met minder behandeling, vergeleken met een reguliere fysiotherapeut. De ouderen die door de geriatriefysiotherapeut werden bezocht hadden geen verschil in valincidenten, maar de gemiddelde zorgkosten en het aantal ernstige incidenten waren lager dan de ouderen die door de reguliere fysiotherapeut bezocht zijn.
https://fysioforum.nl/2015/06/09/kwetsbare-ouderen-gebaat-bij-therapie-van-geriatriefysiotherapeut/

 

Is het slecht om op hoge hakken te lopen?

De een krijgt al hoogtevrees bij het idee, de ander kan niet zonder. Hoge hakken. Ze maken je wat langer en veranderen je houding, maar is het slecht om op hoge hakken te lopen? Meer hierover vindt u in het onderzoek van Bert Otten, hoogleraar neuromechanica bij bewegingswetenschappen van het UMCG. http://www.umcg.nl/NL/UMCG/kennisinzicht/juni_2015/Paginas/zijn-hoge-hakken-slecht.aspx
Heeft u vragen of klachten over uw voeten? U kunt via de contactpagina vrijblijvend contact opnemen via email of telefoon.

 

Heeft u angst om te vallen? Of bent u al eens eerder gevallen? Of heeft u een verhoogd risico op vallen?

Vallen is een alledaagse gebeurtenissen voor oudere mensen. Vaak kan dat ernstige gevolgen voor de persoon en aanzienlijke hoge kosten opleveren.

Verminderde kracht en evenwicht dragen bij aan de meeste valincidenten. Het verbeteren van de stabiliteit vereist een specifiek, volledig getest en veilig oefenprogramma en de inzet van de oudere persoon.

Bij BuurtFysio kunt u het Otago thuisoefenprogramma leren, waarnaar u het zelf kunt bijhouden. Het programma is het resultaat van vele jaren onderzoek op het gebied van valpreventie. Het programma valt onder de aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Daarnaast kost het oefenprogrammaboek eenmalig €28,-

Heeft u interesse, of vragen, of wilt u een afspraak maken? U kunt via de pagina afspraak en contact lezen op welke manieren u dit kunt doen.